Szefem kuchni Restauracji OAZA jest Bartosz Maciejewski.

Mimo stosunkowo młodego wieku, może się pochwalić sporym doświadczeniem. Brał z sukcesem udział w wielu konkursach kulinarnych, zdobywał doświadczenie i umiejętności w kilku restauracjach, których specjalnością były tradycyjna kuchnia polska i włoska.

Ostatnio ponad rok pracował na stanowisku head chef w restauracji „Cooper Arms” w Wielkiej Brytanii. Jest zwolennikiem dobrej, różnorodnej kuchni opartej na świeżych, regionalnych surowcach. Ale lubi też eksperymenty, niekonwencjonalne łączenie smaków, miksowanie tradycji kulinarnych z różnych stron świata.

Niektóre pozycje z menu OAZY to jego autorskie propozycje, np. sałatka z kaczką wędzoną w naszej wędzarni, roladka z kurczaka z pomarańczami podawana na placuszkach z ekologicznej dyni, czy sandacz saute na świeżych borowikach w śmietanie.

Warto spróbować – zapraszamy!